10/09/14 De 6 grootste veranderingen in de iPhone 6-serie

Nu Apple de iPhone 6 en 6 Plus officieel wereldkundig heeft gemaakt, is het tijd ons te verdiepen in de nieuwe smartphones. We zetten de 6 grootste veranderingen voor je op een rijtje!

1: het schermformaat

Apple heeft gekozen voor twee schermformaten, iets dat het nog niet eerder heeft gedaan. De 6 heeft een scherm van 4,7 inch en de 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch. Dat is een aardige groeispurt ten opzichte van de 4 inch iPhone 5-serie. Het feit dat Apple altijd heeft geroepen dat dit soort schermen te groot zouden zijn, heeft het blijkbaar naast zich neergelegd.

2: processor

Onder de motorkap vinden we nu een Apple A8-processor, ondersteunt door de M8-coprocessor. De A8 zou 20% sneller zijn dan de A7 en 50% energiezuiniger – vooral dat laatste is wat ons betreft een grote vooruitgang.

3: camera

De camera is er qua megapixels niet op vooruitgegaan, maar wel qua techniek. De camera moet sneller scherpstellen en de iPhone 6 Plus beschikt over optische beeldstabilisatie, waardoor je geen onscherpe foto's meer neemt door trilende handen. Ook is de slow-motion-mode verbeterd: je kan nu met 240 beelden per seconde opnemen. Bij de iPhone 5S was dit nog 120 beelden per seconde.

4: mobiel betalen

Apple heeft er voor gekozen om de iPhones uit te rusten met NFC, een chip waarmee onder andere mobiele betalingen mogelijk worden. Apple heeft een compleet programma voor de chip gelanceerd onder de naam Apple Pay, dat overigens eerst in de VS geïntroduceerd wordt.

5: sneller internet met 4G+

Later dit jaar rollen de providers KPN en Vodafone hun 4G+ (LTE Advanced) netwerk uit, waarmee je nóg sneller mobiel kan internetten. Niet veel toestellen ondersteunen deze netwerktechniek, maar de iPhone 6 wel.

6: design

Last but not least: de behuizing heeft een nieuw sausje gekregen. De randen van het toestel zijn rond en niet meer hoekig, waardoor de iPhone 6 prettiger vast te houden is. De 6 is te koop in dezelfde kleuren als de iPhone 5s: space grijs, zilver en goud.

De twee nieuwe iPhones zijn vanaf 26 september in de winkel te vinden, maar nu al te pre-orderen. De iPhone 6 met 16 GB geheugen kost 699 euro, de iPhone 6 Plus is er vanaf 799 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: