16/12/14 Aanbod van apps bepaalt keuze besturingssysteem

Of apps beschikbaar zijn voor een bepaald besturingssysteem (OS), zoals Android of iOS, speelt een grote rol in de keuze voor een bepaald OS.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 39% van de Nederlanders kijkt naar de beschikbaarheid van zijn of haar favoriete apps. Aan de hand daarvan wordt een keuze gemaakt voor Android, iOS of Windows Phone.

Het is voor veel consumenten vooral belangrijk dat zij bij een volgende smartphone weer gebruik kunnen maken van dezelfde applicaties. Ook de prijzen van de apps speelt een rol: 36% hecht hier waarde aan.

Wanneer veelgebruikte apps niet beschikbaar zijn, zegt 64% van de ondervraagden minder snel voor een bepaalde smartphone te kiezen. 55% geeft aan om niet voor een toestel te kiezen als de lievelings-apps niet voor handen zijn. Wanneer het aanbod aan apps onvoldoende blijkt, stelt 55% de aanschaf van een nieuwe telefoon uit. Jongeren hebben hier overigens minder moeite mee: 45% geeft aan de aanschaf dan uit te stellen.

De belangrijke factor die apps spelen in het aankoopproces is met name positief voor Android en iOS. Die twee systemen bieden verreweg de meeste applicaties aan – Windows Phone loopt flink achter. Er zijn 66% minder applicaties voor het systeem van Microsoft beschikbaar dan voor Google's Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: