16/05/16 Acer lanceert goedkope Liquid Zest smartphone

Acer Liquid Zest Z525 en Z528
Acer gaat op de goedkope toer en brengt met de Acer Liquid Zest een budget-smartphone uit die draait op de nieuwste Android-firmware. De Z525 is inmiddels te koop in Nederlandse webshops met een adviesprijs van 119 euro.

Het bedrijf zet met de Liquid Zest in op de onderste segmenten van de smartphonemarkt. Het budget mag dan wel klein zijn, het scherm is dat niet met een gangbaar formaat van 5 inch. Het gaat hier, niet verrassend met het oog op de prijs, om een IPS-scherm die een resolutie van 1280×720 pixels kan weergeven. Daarnaast heeft de telefoon de beschikking over 1,5 GB werkgeheugen, en Android 6.0, ook wel bekend als Marshmellow. Voor normale gebruiksdoeleinden zullen de instapcamera’s prima voldoen. Het toestel beschikt aan de achterkant over een standaard 8 megapixel camera, terwijl de lens aan de achterkant groter dan gemiddelde foto’s kan maken met een flinke 5 megapixels.

Twee edities

De Liquid Zest komt in twee smaken in de budgetbak te liggen. Aan de buitenkant zal je geen verschil kunnen bespeuren met hun plastic behuizing, maar intern verschillen ze op een aantal vlakken van elkaar. Als eerste is er een onderscheid in de ondersteuning van mobiele netwerken. In de Z525 zit een Mediatek MT6580 verwerkt. Dat is een budget 1,3 GHz quadcore-processor met Mali 400MP2 grafische processor. Deze SoC kan overweg met het gangbare 3G-signaal in Nederland, terwijl de Z528 ook 4G-ondersteuning biedt via de interne modem.

Met het oog op de grootschalige adoptatie van 4G is het overigens erg onwaarschijnlijk dat de Z528 na verloop van tijd geen opwachting zal maken op de Nederlandse markt. Elders is de smartphone namelijk wel al te koop. Een ander verschil tussen de twee telefoons is dat de Z528  beschikt over een langzamere processor, een Mediatek MT6735 SoC die tikt op 1,0 GHz, met aan boord ook een iets langzamere Mali T720MP2 GPU. Het prijsverschil tussen de twee edities zal enkele tientallen euro’s bedragen, maar met het oog op de lage aanschafprijs zijn allebei de keuzes prima te verantwoorden: in beide gevallen gaat het om een actueel en compleet toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: