25/02/16 Adoptable Storage wenselijk of juist niet?

Al jaren kun je jouw mobiel uitbreiden met een microSD. Helaas konden Apps niet worden geïnstalleerd op die geheugenkaarten. Sinds Android 6.0 kan het wel, dankzij het zogenaamde ´Adoptable Storage´.

Adoptable Storage

Android is altijd voorstander geweest externe opslag (zoals SD-kaarten), maar deze opslag werd vroeger beperkt tot eenvoudige opslag van bestanden. De reden hiervoor is de verwachte vergankelijkheid en de minimale bescherming van gegevens op de traditionele externe opslag. Sinds Android 6.0 is er nu een mogelijkheid om externe opslagmedia te nemen om op te treden als interne opslag. Hierdoor wordt je microSD gekoppeld aan de smartphone waardoor het geheugen ook gebruikt kan worden voor Apps. Zo kun je met een relatief goedkope SD-kaart het relatief dure interne geheugen uitbreiden.

Adoptable Storage in het geding

Met de nieuwe vlaggenschepen van LG en Samsung is Adoptable Storage in het geding gekomen. Beide fabrikanten kozen er voor om de mogelijkheid niet toe te staan in de LG´s G5 en in de Galaxy S7 broers van Samsung. Je kunt daardoor je microSD-kaart niet gebruiken voor Apps. De toestellen van LG en Samsung bieden wel microSD ondersteuning, maar dan alleen zoals vroeger.

Redenen voor het nieuwe opslagbeleid

Samsung zegt dat een van de belangrijkste redenen waarom ze niet voor ‘Adoptable Storage’ ondersteuning op de S7 serie hebben gekozen is, dat wanneer je de microSD uit je mobiel haalt en een App wil starten dit problemen kan opleveren.

Tevens kun je de microSD dan niet meer gebruiken in andere apparaten. Wat veel mensen doen volgens Samsung. Een andere reden voor de keuze geen Adoptable Storage te gebruiken is volgens Samsung omdat Google fabrikanten het gebruik hiervan ontmoedigt voor telefoons met voldoende intern geheugen.

De toestellen van Samsung en LG beschikken over 32GB aan opslag. Dat is veel ruimte en als we de fabrikanten mogen geloven is Adaptable Storage dus niet nodig. Dat is interessanter wanneer je een smartphones hebt die maar 4 tot 8 GB opslaggeheugen heeft.

De vraag blijft of extra opslag nodig is of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: