12/07/15 Alles over de Samsung Galaxy Note 5

De verwachting is dat Samsung binnen 2 maanden het nieuwe vlaggenschip in de Galaxy Note reeks presenteert: de Samsung Galaxy Note 5. In tegenstelling tot vorige jaren waar de nieuwe Galaxy Note altijd tijdens de IFA beurs werd gepresenteerd, is de verwachting dit jaar dat Samsung de nieuwe Galaxy Note 5 eerder bekendmaakt, onder andere op concurrentie van nieuwe iPhone toestellen voor te zijn.

Ook Apple maakt sinds de introductie van de iphone 6 en 6 Plus grotere smartphones en concurreert daarmee direct met de Galaxy Note lijn. Hieronder een overzicht van de meest betrouwbare geruchten over de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Note 5:

Ontwerp De Galaxy Note 5 zal waarschijnlijk net als de Galaxy S6 een metalen behuizing hebben met een glazen achterzijde. De kans is groot dat daarmee oook de accu niet meer verwisselbaar is zoals nu ook niet bij de Galaxy S6. De Galaxy Note 5 krijgt een super amoled scherm en net als de Note 4 een schermgrootte van 5,7 ich.

Er gaan ook geruchten over een variant van de Note 5 met een gebogen scherm, vergelijkbaar met de Galaxy S6 Edge. Echter komt deze smartphone vaak terug in het geruchtencircuit onder de naam Galaxy S6 Edge Plus. De Galaxy Note 5 komt beschikbaar in 4 kleuren: zwart, wit, zilver en goud.

Prestaties De Samsung Galaxy Note 5 zal gebruik maken van een Exynos-processor, door Samsung zelf onwikkeld. Het betreft een Exynos 7420-chip met 8 kernen: 4 op 2,1 Ghz en 4 op 1,5 Ghz. Het is nog onbekend hoeveel opslag de Galaxy Note 5 krijgt. Wel zou de Galaxy Note 5 het eerste Samsung-toestel met een usb-c-poort worden. Die nieuwe standaard voor usb-poorten is klein, heeft een omkeerbare stekker en in tegenstelling tot eerdere usb-versies maar één formaat. De nieuwe standaard biedt naast mogelijkheden voor sneller opladen ook ruime opties voor het aansluiten van randapparatuur, waarbij meerdere apparaten in één poort kunnen worden gestoken.

Camera Over de camera van de Galaxy Note 5 is nog weinig bekend of zeker. Zowel de Note 4 als de Galaxy S6 gebruiken beide dezelfde 16 megapixel camerasensor van Sony, het ligt in lijn der verwachting dat deze camera ook wordt gebruikt op de Galaxy Note 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: