16/10/14 Android 5.0 heet officieel Lollipop

Na maandenlange geruchten is het hoge woord eruit: Android 5.0 heeft de bijnaam Lollipop gekregen. Eerder stond deze versie simpelweg bekend als 'Android L'.

De update wordt als eerste uitgerold naar de Nexus 4, 5, 7 en 10. Andere fabrikanten zijn als het goed is al aan de slag om de Android 5.0 voor hun toestellen klaar te stomen, maar het is nog niet bekend wanneer bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en HTC One M8 worden geüpdatet.

Android Lollipop werd eerder dit jaar al door Google aan het publiek getoond. Een nieuw, minimalistischer design met de naam Material Design voert de boventoon en geeft Android een erg modern en strak uiterlijk. Verschillende Google-apps hebben de nieuwe designtaal al opgenomen, zoals Google Play.

Daarnaast kunnen notificaties van apps ook vanaf het vergrendelscherm worden bekeken, en is het mogelijk om direct op bijvoorbeeld een berichtje te reageren. Ook is het toetsenbord vernieuwd en is multitasking verbeterd.

Samen met Android 5.0 heeft Google ook twee nieuwe Nexus-toestellen gelanceerd, de Motorola Nexus 6 en een tablet, de HTC Nexus 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: