15/08/14 Android en iOS domineren smartphonemarkt

De enige twee mobiele systemen die maar blijven groeien zijn Android en iOS. Samen zijn de twee goed voor maar liefst 96,4% van de markt.

Die conclusie trekt het IDC op basis van cijfers over het tweede kwartaal van 2014. Daarbij zouden er ook voor het eerst in één kwartaal meer dan 300 miljoen smartphones zijn verscheept. Dat is een forse stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toen er nog 240 miljoen telefoons verscheept werden.

Android is goed voor 84,7% van de smartphonemarkt. iOS is tweede met 11,7% en Windows Phone neemt nog 2,5% voor haar rekening. BlackBerry heeft nog slechts 0,6% van de markt in handen. 0,5% is voor overige besturingssystemen, zoals Tizen en Firefox OS.

De stijging van het aantal Android smartphones (van de 300 miljoen verscheepte telefoons draaiden er 255 miljoen op Android) is voornamelijk te wijten aan de verkoop van goedkope smartphones in opkomende landen.

Het marktaandeel van Apple's iOS is gedaald, terwijl Apple wel meer smartphones heeft verkocht ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt puur door een stijging van het aantal verscheepte toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: