26/06/14 Google showt Android L met vernieuwd ontwerp

Google heeft op de ontwikkelaarsconferentie I/O de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem laten zien: Android L. Het uiterlijk is vernieuwd en er zijn nieuwe functies toegevoegd.

Het verschil tussen apps voor smartphones en tables wil Google met Android L laten verdwijnen. Ook is Android L sterk gericht op andere apparaten, zoals smartwatches. Dit is volgens Dave Burke de "grootste release van Android".

Het notificatiecentrum is ook vernieuwd. De notificaties zijn al beschikbaar vanaf het vergrendelscherm en Google heeft beloofd dat belangrijke berichtjes daar boven de minder belangrijke worden gerangschikt.

Het design van Android L is een stuk moderner gemaakt. De elementen zijn, volledig in lijn met de laatste trends, een stuk platter gemaakt. Ook zijn de kleuren feller geworden. De kleuren van het systeem passen zich aan aan de content die er op dat moment bekeken wordt. Met bewegingseffecten wordt er leven aan de platte interface gegeven. Verder heeft Google voor een nieuw lettertype gekozen.

Het unlocken van je smartphone met Android L kan persoonlijker worden gemaakt. Je toestel gaat na of het in een 'veilige omgeving' is, door bijvoorbeeld te controleren of je smartwatch in de buurt is. Is dat niet het geval, dan kiest je toestel voor een extra beveiligingslaag met bijvoorbeeld een pincode.

Volgens Google zal Android L door technische aanpassingen sneller wordt. Ook grafisch zal Android beter presteren, zodat spelletjes er nog beter uit kunnen zien. Daarbij gaat Android L slimmer om met de accu, waardoor je meer tijd uit je toestel kan persen. Google heeft ook ondersteuning voor 64-bits chips toegevoegd, waardoor er meer geheugen gebruikt kan worden.

Tot slot heeft Google nog een mooie mijlpaal bereikt: er zijn nu meer dan 1 miljard actieve Android-gebruikers. Deze gebruikers zijn minimaal één keer per maand actief op hun smartphone, tablet of wearable. Een jaar eerder stond dat aantal nog op 530 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: