21/09/14 ‘Android L voor Galaxy S5 en Note 4 komt eind 2014’

Samsung's toptoestellen, de Galaxy S5 en Galaxy Note 4, krijgen volgens bronnen binnen Samsung eind dit jaar een update naar Android L. Dit is de nieuwste versie van Google's OS dat binnenkort uit moet komen.

Het is de grootste update van Android sinds 2011, toen Google met Android 4.0 Ice Cream Sandwich op de proppen kwam. De meeste nieuwe smartphones worden nu met versie 4.4 KitKat uitgebracht.

Eind dit jaar zullen waarschijnlijk ook de nieuwe Nexus-apparaten van Google worden uitgebracht. De kans is groot dat Motorola de Nexus X-smartphone maakt, en HTC verantwoordelijk wordt voor een nieuwe tablet.

Wanneer Android L precies uit zal komen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat Samsung dit al weet en haar flagship-toestellen hierop voorbereid. Samsung brengt altijd nog een eigen software-laag aan (TouchWiz) – een update van het besturingsssyteem duurt daarom in de regel langer.

HTC heeft eerder al beloofd de HTC One en One M8 binnen 90 dagen na het uitkomen van Android L te updaten. Mocht Google de nieuwe versie deze maand nog lanceren, dan zouden de twee HTC's voor 2015 geüpdatet moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: