25/06/14 ‘Google onthult Android Lollipop op conferentie’

Google zal woensdag 25 juni om 18.00 Nederlandse tijd tijdens het I/O-evenement een nieuwe versie van Android aankondigen. Dat melden verschillende betrouwbare bronnen.

Onder andere Forbes meldt dit bericht, en smartphone-bouwer HTC hint naar de nieuwe versie op Twitter. De naam Lollipop klinkt misschien vreemd, maar Google geeft elke versie een naam van iets zoets mee. Dit gaat om alfabetische volgorde, en nu is de 'L' aan de beurt.

Android versie 4.4 kreeg de naam KitKat mee. Dit is voortgekomen uit een samenwerking met Nestlé. Mocht deze samenwerking doorgaan, dan zou Android 5.0 ook 'Lion' kunnen heten, naar de chocoladereep van het bedrijf. Apple heeft echter ook al een keer een versie van haar besturingssysteem zo genoemd, dus die kans achten we vrij klein.

Android 5.0 Lollipop zou een vernieuwd uiterlijk krijgen, en nieuwe apps die soepel kunnen samenwerken met Android Wear. Dit is een aangepaste versie van Android die onder andere op smartwatches kan draaien. De kans is groot dat ook Google een sterke focus op fitness gaat leggen.

De nieuwe versie zal waarschijnlijk eerst beschikbaar worden gesteld voor Google's Nexus-apparaten. Fabrikanten als Samsung, HTC en Sony moeten 5.0 eerst geschikt maken voor hun smartphones. Dit duurt vaak enkele maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: