19/12/14 ‘Android M ook geschikt als OS voor auto’s’

De opvolger van Android Lollipop, die we nu voor het gemak Android M noemen, zal ook geschikt zijn als besturingssysteem voor auto's.

Dit blijkt uit een bericht van Reuters. Google heeft overigens niet op het gerucht gereageerd.

Het is dus goed mogelijk dat als je in 2016 een nieuwe auto koopt, deze op Android draait. Je hoeft je telefoon daarmee niet meer via ingewikkelde systemen te koppelen. Google Maps moet bijvoorbeeld eenvoudig op het touchscreen op je dashboard beschikbaar zijn. Overigens kunnen ook iPhones moeiteloos gekoppeld worden.

Voor je in een Tesla met Android kan stappen, heeft Google volgens de bron nog wel een lange weg te gaan. Android moet eerst flink verbeterd worden om stabiel en snel genoeg een auto aan te kunnen sturen, maar ook fabrikanten moeten meewerken. Zij zouden nog huiverig zijn voor alle informatie die aan de zoekgigant doorgespeeld kan worden.

Android M zal zeer waarschijnlijk niet de naam van het mobiele OS worden – Google vernoemt elke versie standaard naar een gebakje of zoetigheid. We kunnen eind 2015 bijvoorbeeld rekenen op Android Macaron, Android M&M of Android Marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: