16/04/15 Android telefoon nu ook terug vinden via Google zoekmachine

Eigenaren van een Android smartphone hadden reeds de mogelijkheid om een verloren of gestolen toestel terug te vinden via de Android Device Manager. Momenteel rolt Google een geintegreerde versie hiervan binnen de zoekmachine uit. Door in Google de zoekopdracht 'find my phone' in te toetsen, geeft Google in Maps aan waar het toestel zich bevindt.

De functie is nog niet wereldwijd beschikbaar maar er zijn ook in Nederland al personen die van deze functie gebruik kunnen maken. Belangrijk hierbij is dat je binnen de browser bent ingelogd met je Google account. Een van de redenen waarom Google deze service nu ook in de zoekmachine aanbiedt is dat veel mensen niet bekend zijn met de Android Device Manager.

Wanneer je in Maps klikt op de positie waar de smartphone of tablet zich bevindt, word je doorverwezen naar de webpagina van Android Device Manager. Vanuit Maps is het mogelijk het desbetreffende toestel te laten rinkelen. Om de smartphone of tablet te blokkeren of te wissen dient nog gebruik te worden gemaakt van de Device Manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: