29/01/15 Apple en Samsung delen eerste plek smartphonemarkt

Afgelopen kwartaal hebben Apple en Samsung wereldwijd evenveel smartphones weten te verkopen. Beide hebben nu een marktaandeel van bijna 20%.

Dit blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics.

Apple heeft een recordkwartaal gedraaid, en Samsung (de voormalige nummer één) heeft het moeilijker. Beide bedrijven hebben volgens het onderzoeksbureau 74,5 miljoen telefoons verkocht. Als dat klopt, dan heeft Samsung 11,5 miljoen toestellen minder verkocht dan vorig jaar.

Over heel 2014 gezien is Samsung nog wel de nummer één. In totaal verkocht het 317,2 miljoen telefoons, en Apple 192,7 miljoen. Dat zijn wel bijna 40 miljoen iPhones meer dan in 2013.

Apple is voor het eerst sinds Q4 2011 weer (gedeeld) marktleider. In 2011 hoefde Apple de eerste plek echter niet te delen. Dat Apple de eerste plek inneemt is best opvallend, want met name Android-fabrikanten hebben het de laatste jaren goed gedaan.

Op nummer drie staat het Chinese Lenovo, onder meer fabrikant van Motorola-smartphones. Lenovo wist 24,7 miljoen toestellen te verschepen. Het eveneens Chinese Huawei staat met 24,1 miljoen smartphones op plek 4.

LG is met 15 miljoen toestellen goed voor plek 5, en Xiaomi zakt van de tweede naar de vijfde plek. In totaal werden er wereldwijd 380 miljoen smartphones verkocht in het vierde kwartaal van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: