06/05/15 Apple heeft hoge verwachtingen voor de iPhone 6C

Ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de plastic iPhone 5C in 2013, lijkt het er sterk op dat Apple hoog inzet op de opvolger, de iPhone 6C, die naar verwachting in september wordt gepresenteerd. Dit blijkt uit gegevens gecheckt door GSM Dome.

Volgens deze gegevens zou Apple de iPhone 6C camera laten produceren door Sony. Dit is niet vreemd, Sony heeft in het verleden vaker de productie voor nieuwe iPhone camera's op zich genomen. Wat nu echter opvalt is dat Apple volgens deze gegevens een veel grotere order heeft geplaatst, waardoor Sony de totale vraag naar smartphone camera's niet aan kan.

Door de grote order van Apple zou Sony slechts de helft van alle orders van verschillende smartphone fabrikanten op zich kunnen nemen. Vooral Chinese merken als Huawei, ZTE, Oppo en Coolpad zouden op zoek moeten naar andere camera producenten. De grote vraag is waarom Apple een order van deze grootte heeft geplaatst, met oog op de verkoopresultaten van de iPhone 5C. Volgens de geruchten zal de iPhone 6C net als de voorganger beschikken over een 4 inch display, een stuk compacter dan de iPhone 6 en 6 Plus. Verder is er nog weinig bekend over de exacte specificaties van de iPhone 6C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: