22/08/14 ‘Apple heeft problemen met productie scherm iPhone 6’

Volgens de laatste geruchten heeft Apple problemen met de productie van iPhone 6-schermen. Dit meldt Reuters op basis van verschillende bronnen.

De productie van de schermen zou zelfs zijn stilgelegd omdat er op het laatste moment een onderdeel aangepast zou moeten worden. De schermen zouden niet fel genoeg geweest zijn. Of de iPhone 6 hierdoor vertraging oploopt is nog niet zeker.

Verschillende leveranciers van onderdelen uit Japan en Taiwan stelden al dat er minder bestellingen binnen zijn gekomen dan verwacht. Dit kan een gevolg zijn van een stilgelegde productie.

De verwachting is dat Apple de iPhone 6 op 9 september aan zal kondigen. Waarschijnlijk komt de nieuwe telefoon in twee formaten: een met een 4,7 inch scherm, en een van 5,5 inch. Het is mogelijk dat Apple (een deel van) de toestellen met saffierglas uitrust. Apple zou deze toestellen als een duurdere 'premium' versie in de markt kunnen zetten.

Volgens Digitimes kunnen er dit jaar 1,35 tot 2,25 miljoen iPhone 6-schermen van saffier worden gemaakt. Dit zou een zeer beperkt aantal zijn, aangezien Apple tientallen miljoenen iPhones wil verkopen. Wel zou de productie in het eerste kwartaal van 2015 flink toenemen. Een saffierscherm zou zo'n 100 dollar kosten om te maken – een gewoon scherm slechts 5 tot 10 dollar.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: