26/09/14 Apple reageert op verbogen iPhone 6 Plus-toestellen

Apple heeft gereageerd op de zogenaamde Bendgate, zoas het probleem met verbogen iPhone 6 Plus-toestellen inmiddels heet. Volgens Apple gaat het slechts om enkele smartphones die zijn verbogen.

Apple vindt het daarom maar een klein probleem, gezien de vele miljoenen iPhones die inmiddels verkocht zijn. Toch lijkt het internet daar anders over te denken: het filmpje waarin een iPhone 6 Plus verbogen wordt door alleen druk met de handen uit te oefenen, is miljoenen keren bekeken.

Dezelfde YouTube-gebruiker heeft ook andere toestellen aan dezelfde test onderworpen (waaronder de iPhone 6 en iPhone 5S) en die smartphones kwamen zonder permanente schade uit de test.

Volgens Apple kan de iPhone 6 Plus alleen worden verbogen wanneer het er langdurig op het toestel wordt gezeten terwijl het in een strakke achterzak van een jeans zit. De dure smartphones zijn gemaakt van RVS met titanium op kwetsbare plekken om de stevigheid te bevorderen, en dat de schermen erg sterk zijn, wat de buigbaarheid reduceert.

Toch zit het Apple niet lekker: het heeft ook journalisten toegelaten tot een test-lab, waarin we zien hoe Apple-producten aan verschillende tests worden onderworpen (zie onderstaande video van The Verge). Concurrenten van de Amerikaanse tech-gigant lachen zich dood om Apple's problemen, en komen stuk voor stuk met inhakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: