24/09/13 Apple verbreekt opnieuw verkooprecord iPhones

In het eerste weekend dat de iPhone 5S en 5C in verschillende landen verkrijgbaar was, heeft Apple er 9 miljoen van weten te verkopen. Dat is voor Apple – opnieuw – een record.

Hoeveel stuks daarvan de 5C of 5S bedroeg, is niet door het Amerikaanse bedrijf bekend gemaakt. Schattingen gaan er van uit dat de iPhone 5S, het vlaggenschip, goed was voor zo'n 60%. Ook is het niet bekend welke kleuren er het best hebben verkocht.

Apple maakt er bijna traditie van om een nieuw verkooprecord neer te zetten met de lancering van een nieuw toestel. De iPhone 4 verkocht in het eerste weekend 4 miljoen keer, de iPhone 5 ging 5 miljoen keer over de toonbank.

Uiteraard zijn voorraadproblemen de keerzijde van het succes. De levertijd voor de 5S vanuit Apple's eigen webshop in Duitsland is al opgeschroefd naar de maand oktober. Het is nog altijd niet bekend wanneer de iPhone 5S in Nederland leverbaar zal zijn. Wel is het toestel te pre-orderen. De iPhone 5C is inmiddels op voorraad bij de Groningse webshop Belsimpel.

Verder weet Apple te melden dat iOS 7, de nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem, inmiddels op meer dan 200 miljoen apparaten draait. IOS 7 is sinds 18 september te downloaden voor onder andere de iPhone 4, 4S en 5.

Bron: Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: