12/03/15 ‘Apple werkt aan nieuwe goedkope iPhone’

In 2016 zal Apple naar verluidt niet alleen met de iPhone 7 komen, maar ook met een nieuwe goedkope iPhone. Hiermee zou Apple zich op opkomende landen willen focussen.

Volgens de bronnen van dit gerucht zal deze voordelige iPhone niet draaien op een Qualcomm-processor, maar op een van Intel. De twee bedrijven schijnen al maanden samen te werken aan het nieuwe toestel.

De relatie tussen chipmaker Qualcomm en Apple schijnt bekoeld te zijn. Apple zou nu de macht in de relatie willen grijpen door met een andere chipmaker in zee te gaan. Ook Samsung's relatie met Qualcomm is niet meer wat het geweest is – het heeft voor een eigen chip in de Galaxy S6 gekozen in plaats van een Snapdragon.

Met de nieuwe iPhone wil Apple zich richten op landen in Azië en Latijns-Amerika. Daar is een grote vraag naar voordelige smartphones, en Apple heeft (nog) geen toestel waarmee het aan die vraag kan voldoen. De markt voor 'high-end' smartphones is zo goed als verzadigd.

Apple heeft in 2013 al eens een goedkopere versie gelanceerd in de vorm van de iPhone 5C. Deze kwam tegelijk uit met de iPhone 5S, maar had minder krachtige hardware en een kunststof behuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: