04/08/15 ‘Apple wil telecomprovider worden in VS en Europa’

De geruchten gaan dat Apple een virtuele provider zou willen worden in zowel de VS als Europa. De Amerikaanse techgigant zou in gesprek zijn met verschillende providers.

Een virtuele provider houdt in dat een provider gebruik wordt gemaakt van bestaande netwerken. In Nederland maakt bijvoorbeeld HollandsNieuwe gebruik van Vodafone's masten, en Ben van T-Mobile's netwerk.

Apple zou het echter anders willen aanpakken: in plaats van het netwerk van één provider te gebruiken, zou het willen wisselen tussen verschillende aanbieders. De klant zou dan gebruik maken van het best presterende netwerk dat beschikbaar is. Dit proces gaat automatisch, als klant zou je niet handmatig hoeven te wisselen. Aan het einde van de maand betaal je Apple voor je vebruikte minuten en data, en Apple geeft weer commissie aan de providers. Je neemt daarmee geen traditioneel abonnement meer bij een provider af.

Om dit mogelijk te maken zou Apple (samen met Samsung) werken aan een nieuwe ingebouwde simkaart. Het is daarmee niet meer nodig om een simkaartje in het toestel te plaatsen. Apple werkt al sinds 2006 aan het opstarten van de virtuele provider. Google heeft in de VS al een eigen viruteel netwerk onder de noemer Project Fi, dat alleen beschikbaar is voor gebruikers van een Motorola Nexus 6.

[Update] Apple heeft gezegd dat het geen plannen heeft om zelf een provider op te richten. Dat Apple heeft gereageerd op geruchten is overigens vrij uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: