18/09/14 ‘Apple wilde nooit saffierglas voor iPhone 6 gebruiken’

Apple heeft nooit de intentie gehad om saffierglas in de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus te gebruiken, en zal dat bij de volgende generatie iPhones ook niet gaan doen.

Die conclusie trekt Time na een onderzoek naar de technologie omtrent saffierglas, die volgens geruchten het display beter zou beschermen. Ook zouden de geruchten dat Apple het glas op het laatste moment heeft geannuleerd wegens productieproblemen niet waar zijn.

Saffierglas zou als gevolg hebben gehad dat het toestel zwaarder zou worden en ook dikker, omdat het niet zo dun kan worden gemaakt als het huidige Gorilla Glass. Ook zou er meer energie gebruikt moeten worden om dezelfde helderheid te kunnen garanderen, wat negatieve gevolgen heeft voor de accuduur.

Saffierglas is verder krasbestendiger dan Gorilla Glass, maar breekt juist eerder bij een val. Ook zou het zeer prijzig geweest zijn om op grote schaal te produceren: een scherm van saffierglas is maar liefst tien keer duurder dan een van Gorilla Glass. Dit zou hebben gezorgd voor nóg duurdere iPhones – en dat terwijl de iPhone altijd een van de duurste smartphones is – of lagere winstmarges voor Apple.

Tot slot zou het honderd keer meer energie kosten om een display met saffierglas te maken, wat de iPhone een stuk minder 'groen' zou maken. Al deze redenen zouden Apple hebben doen besluiten om geen concrete plannen te maken voor een iPhone met een dergelijk scherm. Overigens wordt er wel een klein beetje saffierglas gebruikt in de toestellen: de cameralens en de vingerafdrukscanner worden er door beschermt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: