15/06/15 Asus hoeft overname van HTC niet te overwegen

Ondanks dat Asus vrijdag liet weten een overname van het noodlijdende HTC te overwegen, heeft HTC in een verklaring aan Reuters gemeld een eventueel overnamebod direct af te wijzen. Asus maakte overigens duidelijk dat het niet daadwerkelijk een bod heeft gedaan.

HTC heeft geen contact gehad met Asus over een overname en zal dat ook niet overwegen", zo luidde de verklaring van de smartphone fabrikant HTC. Dit terwijl HTC in zwaar vaarwater is beland. Begin juni maakte HTC bekend een fors verlies te verwachten in het tweede kwartaal ondanks de lancering van het vlaggenschip, de HTC One M9. Normaal is het kwartaal waarin de nieuwste smartphone wordt gelanceerd het beste kwartaal.

Bij Asus ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Het bedrijf maakte bekend in mei voor het eerst winst te hebben gemaakt in de smartphonetak. Het bedrijf verkoopt smartphones vooral in Azie en zou met een overname van HTC de beschikking krijgen over waardevolle patenten en goede contacten in Europa en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: