24/06/14 ‘Bijna 50% abonnementen is sim only’

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle mobiele abonnementen in Nederland een sim only betreft. Dat meldt Telecompaper.

47% van alle abonnementen was in het eerste kwartaal van dit jaar een sim only. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 41%. Een reden voor de stijging kan zijn dat consumenten langer doen met hun mobiele telefoon. Zo kan een drie jaar oude iPhone 4S grotendeels hetzelfde als een duurdere iPhone 5S – de behoefte om te upgraden is minder groot. Een sim only is financieel gezien een aantrekkelijk alternatief.

Veel van deze abonnementen worden online besteld. Ongeveer de helft van alle abonnementen met een smartphone wordt op internet gekocht. Van de sim only abonnementen is dit zelfs 60%.

Naast deze cijfers is ook gebleken dat de drie grote providers (KPN, T-Mobile en Vodafone) marktaandeel verliezen aan nieuwe spelers als HollandsNieuwe en Tele2. De goedkopere providers zijn sterk in opmars: zij hebben hun marktaandeel van 29% naar 40% zien groeien.

Bel jij ook door met je huidige smartphone? Zorg dan dat zodra je abonnement is afgelopen, je overstapt naar een goedkope sim only. Dit kan je per jaar honderden euro's besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: