17/05/17 BKR-registratie omzeilen? Zo doe je dat!

Het zal je vast niet zijn ontgaan. De BKR-registratie. Eerder hebben wel al geschreven over het feit dat je telefoon bij een abonnement niet langer gratis is. Per 1 mei is daar ook nog wat anders bovenop gekomen. Namelijk de verplichte BKR-registratie bij alle telefoons met een krediet van minimaal € 250,-. En dat is nog niet alles. Voordat je je abonnement afsluit moet je ook nog eens bewijzen dat je de maandlasten kunt dragen. Nou ja, bewijzen. Zo zwaar is het niet. Je moet doorgeven wat je verdient en wat je maandlasten zijn. Aan de hand daarvan maakt een geautomatiseerd systeem duidelijk of je de “lening” van de telefoon kan betalen zonder dat je er door in de geldproblemen komt. Overigens hoef je dit niet te bewijzen. Aanbieders gaan er vanuit dat je de waarheid spreekt. Deze nieuwe wetgeving hoeft niet direct problemen op te leveren voor jou persoonlijk. Het kan wel lastig zijn als je net van plan bent om een huis te kopen.

Telefoonabonnement zonder BKR

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je deze BKR-registratie liever wilt omzeilen. En gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dat te doen. Er zijn verschillende websites die hier initiatieven voor zijn opgestart. Zo is Telfort bijvoorbeeld begonnen met een BKR-loze smartphone. Ook zijn er meerdere initiatieven gestart die aangeven dat je het beste je vakantiegeld kan investeren in de aankoop van je mobiele telefoon en is er een nieuwe website gelanceerd met een BKR-vrije abonnementen-pagina.

BKR-vrij vergelijken op Telefoon.nl

Een nieuw internetbureau uit Ede onder de bedrijfsnaam 0318 Media kwam op het idee om een nieuwe vergelijkingssite op te starten waarbij consumenten konden zoeken naar BKR-vrije abonnementen. Het bedrijf bedacht zich geen tweede moment toen de naam Telefoon.nl in een openbare veiling werd verkocht en besloot hier meteen op te bieden. Direct na aanschaf van de domeinnaam zijn de drie eigenaren van 0318 Media van start gegaan met de ontwikkeling van de website. Op dat moment speelde de verplichte BKR-registratie nog niet, maar was het wel bekend dat deze wetgeving vanaf 1 mei dit jaar van start zou gaan.

Wil jij ook BKR-vrij vergelijken? Bezoek de website Telefoon.nl en kies de optie “BKR-vrij”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: