18/12/14 BlackBerry Classic komt in januari naar Nederland

De BlackBerry Classic, het toestel waarmee BlackBerry terugkeert naar haar roots, ligt vanaf januari 2015 in de winkels.

Wie terugverlangt naar de BlackBerry Curve- en Bold-series die een paar jaar geleden zo populair waren zit met de Classic goed. Zoals de naam al aangeeft heeft dit toestel de klassieke BlackBerry-vormfactor met fysiek toetsenbord. Dit toetsenbord onder andere wat BlackBerry zo populair maakte bij gebruikers, uiteraard naast het beruchte 'pingen' met BlackBerry Messenger.

De BlackBerry Classic is de opvolger van de Bold 9900, een toestel uit 2011. De smartphone draait op BlackBerry OS 10.3.1 en heeft naast het toetsenbord ook een touchscreen van 3,5 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 720×720 pixels en is daarmee aardig scherp.

Onder de motorkap vinden we een dual-core processor van 1,5 GHz en 2 GB aan werkgeheugen. Dat lijkt niet veel, maar de BlackBerry heeft minder power nodig om soepel te werken dan de gemiddelde Android smartphone. Het OS is immers volledig op de hardware afgestemd, net als iOS voor de iPhone.

De Classic is inmiddels bij de eerste webshops te pre-orderen. Zonder abonnement ben je zo'n 429 euro kwijt voor het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: