12/06/15 ‘BlackBerry gaat Android smartphones maken’

BlackBerry zal volgens verschillende bronnen nieuwe smartphones gaan uitrusten met Android in plaats van het eigen besturingssysteem.

BlackBerry's eigen platform, BlackBerry 10, heeft het bij lange na niet gered tegenover Google's Android, Apple's iOS en Microsoft's Windows Phone. Op dit moment heeft BlackBerry nog slechts 1% marktaandeel.

Om die reden zou de Canadese toestelmaker over willen stappen op Android. Of BlackBerry 10 daarmee ook niet meer ontwikkeld zal worden, is niet duidelijk. BlackBerry wil zelf in ieder geval niet op de geruchten ingaan.

Eerder gaf BlackBerry nog aan dat het zich minder op toestellen, en meer op software wilde gaan richten. De kans is dus groot dat BlackBerry met Android-modellen wil laten zien dat het met haar veilige software van toegevoegde waarde is voor bijvoorbeeld de zakelijke klant.

In het najaar zou BlackBerry met haar eerste Android-telefoon op de markt komen. Het zou gaan om een 'slider' model, waarbij een fysiek toetsenbord onder het scherm uitgeschoven kan worden. BlackBerry heeft al eerder zulke toestellen gemaakt in de Torch-reeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: