09/12/14 Blauwe vinkjes in WhatsApp nu uit te zetten

Het is zover: de blauwe vinkjes in WhatsApp zijn uit te zetten. Zet je deze functie uit, dan kan je ook van anderen niet meer zien of je ze bericht daadwerkelijk hebben gelezen.

In de versie die op 8 december is geüpdatet is het mogelijk om de blauwe vinkjes onder Instellingen > Account > Privacy > Leesbewijzen. Zet daar het vinkje uit om de zo gehate blauwe vinkjes uit te schakelen. Dit is in ieder geval voor de Android-versie uitgerold (versienummer 2.11.468), voor de iPhone lijkt de nieuwe functie op het moment van schrijven nog níet beschikbaar te zijn.

Leesbewijzen WhatsApp uitschakelen blauwe vinkjes

WhatsApp haalde zich de woede van veel gebruikers op de hals door een melding aan gebruikers te tonen dat de ontvangende partij het bericht daadwerkelijk had geopend. Veel gebruikers voelde zich daardoor aangetast in hun privacy.

Wel worden nu nog 'gewoon' de één of twee grijze vinkjes getoond. Eén vinkje staat voor een correct verzonden bericht, en twee vinkjes dat de andere partij het bericht heeft ontvangen. Dit betekent echter niet dat de andere partij het bericht ook heeft gelezen. De functie om de blauwe vinkjes uit te schakelen was al eerder beschikbaar, alleen diende je toen een update handmatig te installeren op je smartphone. De functie is nu ook echter in de reguliere versie te downloaden via Google Play.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: