06/01/14 Consument kiest steeds vaker voor sim only

De Nederlandse consument wordt steeds prijsbewuster. Steeds meer mensen zijn dan ook op zoek naar een goede sim only aanbieding. De nieuwste iPhone of Samsung Galaxy op zak hebben is natuurlijk leuk, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Uit onderzoek van onder andere Telecompaper blijkt dat er in het laatste kwartaal van 2013 21% koos voor een sim only abonnement. Dat is een stijging van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Veel mensen – 72% – behouden bij het afsluiten van een sim only hun huidige smartphone. De overige 28% koopt apart een los toestel. De verschillen tussen de allernieuwste telefoon en een van een generatie eerder worden steeds kleiner, en dit lijkt de consument zich te realiseren.

Of een los toestel in combinatie met een abonnement goedkoper is, is nog maar de vraag. Dit hangt af van het type gebruik en welk toestel je wilt kopen. Een regulier abonnement met 'gratis' toestel kan voordeliger zijn. Het kan in ieder geval lonen de rekenmachine even ter hand te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: