08/12/14 Driekwart Nederlanders heeft een smartphone

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat bijna driekwart van de Nederlandse bevolking een smartphone bezit. Dat was twee jaar geleden nog ongeveer ruim de helft.

Twee jaar geleden had 56% van de Nederlanders een smartphone op zak, een jaar later 67%, en dit jaar loopt 74% met een geavanceerde telefoon rond.

Bijna de helft (47%) heeft een smartphone van Samsung, waarmee het ruimschoots het best vertegenwoordigde merk is. 23% heeft een iPhone, en de overige 30% wordt verdeeld onder merken als Huawei, LG, HTC en Sony.

Apple weet de beste haar klanten aan haar merk te verbinden. iPhone-gebruikers verkopen hun oude toestel ook graag door: een derde van de iPhone-bezitters heeft zijn of haar oude model verkocht. Wanneer een iPhone-bezitter ook een tablet heeft, is dit in 75% van de gevallen een iPad.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de nieuwste (en duurste) toestellen vaak door mannen worden gekocht. Samsung's toptoestel, de Galaxy S5, heeft 55% mannelijke bezitters en 45% vrouwelijk.

Een andere trend is dat het doorgeven van een oud model aan een familielid. 11% van de Nederlanders heeft de smartphone van een familielid gekregen – dat was een jaar terug nog 7%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: