10/10/14 Ive: ‘Eerste iPhone had bijna geen touchscreen’

Volgens Apple's design-guru Jony Ive had de eerste iPhone bijna geen touchscreen gehad. Dat zegt hij tijdens een conferentie van Vanity Fair.

Ive sprak daar over Apple's smartphones, Steve Jobs en design. Ive over de ontwikkeling van de eerste iPhone: "Er waren duizenden redenen waardoor en verschillende momenten waarop we touch bijna hadden opgegeven".

Waarom touch bijna werd opgegeven is echter niet duidelijk. Juist het aanraakgevoelige scherm leidde tot een flinke voorsprong op de concurrentie – een nieuwe standaard voor de smartphone werd in 2007 door Apple gezet. Destijds waren Nokia en BlackBerry nog heer en meester in het smartphone-segment – in 2014 bezitten zij samen nog slechts een fractie van de markt.

Opvallend is ook dat Ive tijdens de conferentie naar Xiaomi werd gevraagd, wat door velen als het 'Apple uit China' word genoemd. Xiaomi wordt er vaak van beticht Apple te kopiëren. Ive over Xiaomi: "Ik zie het niet als vleierij, ik zie het als diefstal en het is lui".

Over de iPhone 6 zegt Ive dat er in het verleden al iPhones met grotere displays gemaakt zijn, maar dat deze te lomp werden bevonden. De toestellen voldeden niet aan Apple's hoge standaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: