16/01/15 Eerste LG G4 specificaties lekken uit

De eerste specificaties van de LG G4 zijn uitgelekt. Een opvallend detail is dat het scherm kleiner wordt in plaats van groter.

LG zou namelijk kiezen voor een scherm van 5,3 inch, terwijl het scherm van de LG G3 5,5 inch meet. De resolutie zou overigens niet wijzigen, en dat zou ook niet nodig zijn. De G3 heeft al een qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels) en behoort daarmee tot de absolute top. Met een kleiner display zou wel de pixeldichtheid nóg iets omhoog gaan. Of dat verschil met het menselijk oog te zien is, is echter nog maar de vraag.

Verder zal de LG G4 worden voorzien van een Snapdragon 810-processor – dit lijkt de top-processor te worden van 2015. De meeste high-end Android smartphones zullen met deze chip worden uitgerust. Naast de snelle processor kiest LG waarschijnlijk voor 3 GB werkgeheugen en het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid op Android Lollipop draaien.

Het zal nog een paar maanden duren voor LG de G4 zal aankondigen: de G3 werd in mei 2014 aangekondigd en is nog niet zo lang op de markt. De G3 behoort qua hardware nog altijd bij de absolute top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: