11/02/14 ‘Eerste Nokia Android-telefoon eind februari gepresenteerd’

Volgens The Wall Street Journal zal Nokia eind deze maand, tijdens het Mobile World Congress te Barcelona, haar eerste Android toestel presenteren.

Dit is geen bijzonder voor de hand liggende keuze. Nokia is overgenomen door Microsoft, en Android is van Google – een aartsrivaal van Microsoft. Mocht Nokia inderdaad een Android smartphone uitbrengen, dan kan het wellicht de eerste en tevens de laatste zijn.

Volgens de bron zitten er wat haken en ogen een het toestel. Zo kan je geen apps uit Google Play downloaden en maak je geen gebruik van Google Maps, maar van Here Maps – de kaartendienst van Nokia. De Android telefoons zou het gevolg zijn van de overcapaciteit van Nokia's toestelfabrieken.

Ook zou Windows Phone niet goed genoeg kunnen draaien op zeer goedkope telefoons. De onderkant van de markt wordt nu bestiert door de Nokia Lumia 520, een toestel dat je zonder abonnement voor zo'n 120 tot 140 euro koopt – Windows Phone draait hier echter op als een zonnetje. De nieuwe Nokia met Android zou daar nog onder moeten zitten en zich op opkomende markten gaan richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: