05/11/14 Eerste specificaties Samsung Galaxy S6 lekken uit

De opvolger van de Samsung Galaxy S5 komt waarschijnlijk over ongeveer een half jaar uit, en dus is het de hoogste tijd dat de eerste geruchten over de smartphone uitlekken. De eerste vermeende specificaties zijn een feit.

De Galaxy S6 zou een display krijgen met een qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels), waarmee het scherper wordt dan het scherm van de Galaxy S5. Welk formaat dat scherm krijgt is echter nog niet duidelijk, maar we gaan uit van een display tussen de 5 en 5,5 inch. Zeker niet groter, omdat de S6 dan zou concurreren op de Galaxy Note 4.

De camera zal worden gemaakt door Sony, en waarschijnlijk betreft het hetzelfde exemplaar als in de Galaxy Note 4. Het gaat dan om de Sony IMX240. Het is nog niet zeker of Samsung voor een 16- of een 20-megapixel variant zal gaan. Aan de voorkant zullen we een 5 megapixel camera vinden.

Qua opslagruimte gaan er zaken veranderen. De Galaxy S5 heeft 16 GB intern geheugen, maar daar heeft Samsung veel klachten over ontvangen – door de al geïnstalleerde software blijft er weinig ruimte over. De Galaxy S6 zal dan ook verkrijgbaar zijn met minimaal 32 GB opslagruimte, wat dit probleem moet verhelpen. Ook zullen er versies met 64 en 128 GB op de markt komen.

Al dit moois zal worden aangestuurd door Samsung's eigen Exynos-processor, een 64-bits octa-core processor. Die chip bestaat uit twee setjes quad-cores: een voor het lichte werk, en een voor het zware. Ook zal er een Galaxy S6 uitkomen met een Snapdragon 810-processor. Verder worden GPS, Wi-Fi en Bluetooth vanuit één chip geregeld, wat energiezuiniger moet zijn.

De versienummers van de Galaxy S6 zullen SM-G920 en SM-G925 worden – deze zijn provider- en regiogebonden. Uiteraard moet je er rekening mee houden dat dit slechts geruchten zijn, en er in de komende maanden nog van alles kan veranderen. Waarschijnlijk komt de Galaxy S6 in het voorjaar (lees: mei 2015) in Nederland op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: