16/07/15 Eerste zelfladende smartphones in 2016 al op de markt

Een lege accu aan het einde van de dag kan binnenkort verleden tijd zijn. De eerste smartphones die zichzelf (!) kunnen opladen lijken er in 2016 daadwerkelijk te gaan komen.

Verschillende bedrijven werken op dit moment aan zelfopladende telefoons, aldus Technology Review van de universiteit MIT. Zo werkt Nikola Labs aan een speciaal telefoonhoesje dat door het toestel verzonden radiogolven kan omzetten in elektriciteit.

Overigens blijft het in eerste instantie nog wel nodig om je toestel aan de lader te hangen. Met het hoesje kan zo'n 25 tot 30% extra accuduur worden gewonnen. De eerste versie van het slimme hoesje zal zo'n 100 dollar gaan kosten. Uiteindelijk wil Nikola Labs de technologie in smartphones zelf gaan verwerken.

Een ander bedrijf, Sunpartner, zoekt het bij een andere energiebron: de zon. Zij werken aan een speciale laag die tussen het glas en de touchlaag van je smartphone wordt geplaatst. Deze laag kan zonlicht omzetten in elektriciteit. Wel is deze methode nog wat minder efficiënt: je wint er 10 tot 15% accuduur mee.

Tot slot zijn er verschillende bedrijven die werken aan technieken om de smartphone middels beweging op te laden. De apparaten die daar nu voor nodig zijn, zijn echter nog te groot om in telefoons te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: