01/05/15 Europa voorloper in mobiel internet gebruik

In Europa wordt, in vergelijking met andere continenten, veel meer gebruik gemaakt van mobiel internet op smartphones en tablets. Het Verenigd Koninkrijk is koploper met 31% van het internetverkeer via smartphones. Ook in scandinavie is mobiel internet een gemeengoed, 25% van alle websitebezoeken vond plaats via een mobiel apparaat. Dit blijkt uit onderzoek van Adobe.

De stijging van het internetverkeer op tablets is opvallend lager dan op smartphones, zowel in Europa als in de VS. De grootste stijging bleek in Duitsland (3,4%), in de VS de minste groei (1,3%). Dit is nog geen kwart van de groei van internetverkeer op smartphones in deze regio's. Met name in de retailsector is het tablet internetverkeer nog steeds hoog, 13,6% van het totale internetverkeer in Europa is in de retail afkomstig van tablets.

Ondanks de groei in mobiel bankieren loopt de financiele dienstverlening achter voor wat betreft internet gebruik op smartphones op de sectoren retail, reis- en vrijetijd, media en entertainment en telecommunicatie. Binnen media en entertainment is 29,1% van het internetverkeer afkomstig van mobiele apparaten, bij de financiele dienstverlening is dit 19,8%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: