18/08/14 Feestje: de smartphone bestaat 20 jaar!

Je verwacht het niet, maar de smartphone bestaat alweer 20 jaar. Op 16 augustus 1994 bracht IBM de eerste slimme telefoon uit: de IBM Simon. De Simon kan worden gezien als smartphone 'avant la lettre'.

Met het toestel van IBM kon je een agenda bijhouden, e-mail en faxen versturen en ontvangen, en uiteraard telefoneren. Dit alles in een bijzonder stijlvol jasje van een halve kilo zwaar. En ben je ontevreden over de accuduur van je iPhone? In 1994 hadden consumenten het zwaarder: accu van de IBM Simon had net genoeg om één uurtje mee door te komen.

De Simon was ook al voorzien van een touchscreen. Het was een groen LCD-scherm van 4,5 x 1,4 inch met een resolutie van 160 x 293 px. Je kon het touchscreen met een stylus bedienen.

Het toestel was behoorlijk stevig geprijsd. Bij de introductie kostte de Simon 899 dollar. Hou je rekening met inflatie, dan zou de smartphone vandaag de dag zo'n 1250 euro kosten. De Simon is nooit een commercieel succes geworden: er zijn slechts 50.000 stuks verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: