17/11/14 Foto Huawei Ascend P8 lekt uit

De nog niet officieel aangekondigde Huawei Ascend P8 is opgedoken op een foto. De opvolger van de Ascend P7 wordt gemaakt van bijzondere materialen.

Volgens geruchten gaat Huawei namelijk voor een combinatie van metaal en keramiek. De achterzijde zou uit keramiek bestaan. Uiteraard is de smartphone niet gemaakt van aardewerk, maar van technisch keramiek. Keramiek is geen gek materiaal om een telefoon van te maken: het is hittebestendig, zeer sterk, slijtvast en non-magnetisch.

Huawei Ascend P8

Mocht Huawei inderdaad voor zo'n bijzonder keuze maken, dat valt het zonder twijfel op in het smartphonelandschap. Aluminium is de keuze voor bijna alle fabrikanten die een 'premium' telefoon in de markt willen zetten. Huawei zou zich hiermee kunnen onderscheiden. Overigens zal Huawei niet de eerste fabrikant zijn die een keramieken toestel uit zou brengen: HTC deed dit in 2012 al met de HTC One S.

Verder is er nog weinig bekend van de Ascend P8. Volgens geruchten krijgt de Android smartphone een 5,2 inch display (1080p) en een Kirin 930-processor. Begin 2015 zal Huawei de Ascend P8 waarschijnlijk uit de doeken doen.

[Update] Het toestel op de foto is niet de Ascend P8, maar de Ascend D1 XL, een toestel uit 2012.

Bron: MyDrivers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: