22/09/14 Gaan KPN en T-Mobile datategoed houdbaar maken?

In 2015 zullen KPN en T-Mobile hun abonnementen aanpassen zodat klanten die MB's uit hun bundel overhouden, hier niet langer te veel voor betalen. Hoe dit precies vorm zal krijgen is nog niet bekend.

Op dit moment hebben de providers alleen nog bundels met een vaste databundel, welke klanten niet kunnen aanpassen. Ongebruikte MB's worden niet naar de volgende maand overgeheveld en komen te vervallen. Volgens minister Kamp van Economische Zaken moet hier verandering in komen.

Volgens Kamp gaat dat ook gebeuren: KPN en T-Mobile hebben toegezegd met maatregelen te komen. Wat dit concreet in zal houden is nog niet bekend, maar wel dat de veranderingen in de eerste helft van 2015 doorgevoerd moet zijn.

Het is mogelijk dat er abonnementen geïntroduceerd worden waarbij de databundel houdbaar is, en ongebruikte data dus meegenomen wordt naar de volgende maand(en). Ook zou een databundel maandelijks aanpasbaar gemaakt kunnen worden, zoals sommige sim only-aanbieders nu al hebben.

De kwestie kwam bij minister Kamp aan het licht nadat de Consumentenbond er over geklaagd had. Er zullen geen wettelijke maatregelen tegen de providers komen, omdat de klant straks kan kiezen uit abonnementen met langer houdbare tegoeden. Ook wordt het steeds gebruikelijker om onbeperkt bellen en sms'en aan te bieden bij een smartphone abonnement, waarbij houdbaarheid geen issue is.

2 reacties op “Gaan KPN en T-Mobile datategoed houdbaar maken?”

  1. Harold schreef:

    Ik kan nog geen provider vinden, anno 2017, bijna 2018, die datategoed langer dan één maand houdbaar laat zijn. Het is niet eerlijk dat je resterende datategoed na een maand vervalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: