14/07/15 ‘Galaxy Note 5 op 12 augustus gepresenteerd’

Op woensdag 12 augustus zal Samsung de nieuwe Galaxy Note 5 wereldkundig maken. Ook wordt de Galaxy S6 Edge+ voor het eerst getoond.

Dit meldt SamMobile, een doorgaans goed ingelichte bron.

De Samsung Galaxy Note 5 krijgt een beeldscherm van 5,7 inch, welke over een qhd-resolutie beschikt (2560 x 1440 pixels). Dat is ten opzichte van de Galaxy Note 4 ongewijzigd.

Een grotere verandering zit 'm in het design van de smartphone. De Note 5 zal meer lijken op de Galaxy S6, het vlaggenschip van Samsung. De achterzijde zal dus van glas gemaakt worden, en aan de zijkanten vinden we randen van metaal. Door het nieuwe design zou het SD-kaart slot komen te vervallen.

Onder de motorkap draait de Note 5 op een Exynos-processor – niet op een Snapdragon. Het toestel krijgt maar liefst 4 GB werkgeheugen, en daarmee is het een echt werkpaard. De S6-serie beschikt over 3 GB geheugen. Zoals gebruikelijk krijgt ook de Note 5 een stylus.

In de regel presenteert Samsung haar nieuwe Note-telefoons pas in september, tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Samsung zou Apple echter de loef af willen steken door de telefoons eerder te presenteren, zodat het een voorsprong heeft op de iPhone 6S-serie welke waarschijnlijk in september worden gepresenteerd.

Naast de Note 5 komt Samsung ook met de Galaxy S6 Edge+. Dit wordt een grotere versie van de normale S6 Edge: het scherm groeit naar 5,7 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: