27/10/14 ‘Galaxy S5 krijgt dit jaar nog update naar Android Lollipop’

Het ziet er naar uit dat ook de Samsung Galaxy S5 nog in 2014 een update zal ontvangen naar Android 5.0 Lollipop. Dat meldt SamMobile, een doorgaans goed geïnformeerde bron.

Dit nieuws is nog niet officieel door Samsung bevestigd. Concurrenten van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant als LG en HTC hebben al laten weten hun vlaggenschepen zo snel mogelijk naar Android Lollipop te updaten, Samsung kan dus niet achterblijven.

Volgens de bron heeft Samsung zelfs geprobeerd om Lollipop al vanaf eind november uit te rollen, maar die deadline lijkt niet haalbaar te zijn. De update zal dus ergens in december vrij moeten komen.

Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van Google's besturingssysteem. Het is een flinke update van het OS en brengt onder andere een nieuwe grafische stijl naar Android smartphones. Het is de grootste update sinds Android 4.0 Ice Cream Sandwich, welke drie jaar geleden uitkwam.

Het duurt vaak enkele maanden voordat fabrikanten hun telefoons van een update kunnen voorzien. De software moet worden aangepast voor de telefoons en ook wordt er vaak nog een eigen 'skin' over heen gegoten, zoals Samsung's TouchWiz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: