16/12/14 ‘Galaxy S6 al in januari gepresenteerd’

Volgens geruchten zal Samsung haar nieuwe toptoestel, de Samsung Galaxy S6, al in januari presenteren. Dat is eerder dan normaal.

Normaliter showt Samsung in februari of maart haar nieuwste Galaxy S-toestel. De smartphone ligt dan aan het einde van het voorjaar in de winkels. Volgens de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo gaat Samsung op 5 januari echter al de Galaxy S6 uit de doeken doen.

De Samsung Galaxy S6 zou niet meer op de Galaxy S4 en S5 moeten lijken. Het toestel staat intern bekend als 'Project Zero', wat er op zou duiden dat Samsung het toestel helemaal opnieuw zou hebben ontworpen.

Qua specificaties zijn er een paar zaken uitgelekt. Zo zou de Galaxy S6 een 5,5 inch display krijgen met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (qhd). De S5 heeft een 5,1 inch display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (full hd). Daarbij zou Samsung de S6 voorzien van een Snapdragon 810-processor, 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Aan de achterkant komt een camera van 20 megapixel, en aan de voorzijde een van 5 megapixel. De behuizing wordt waarschijnlijk (deels) van metaal vervaardigd. Ook bestaat de kans dat het scherm gebogen is, zoals bij de Galaxy Note Edge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: