27/11/15 Samsung Galaxy S7 weer met een microSD kaart?

Tot ieders verbazing bracht Samsung de Galaxy S6 aan het begin van dit jaar uit in meer verschillende modellen dan normaal. Zo kwam er de Galaxy S6 Edge, in feite een Galaxy S6 maar dan met een scherm dat over de zijkanten gaat. Maar misschien was dat wel niet eens het meest opvallend. Samsung bracht de Galaxy S6 namelijk uit in drie verschillende varianten, die verschillend waren op het gebied van interne opslag. Geen uitbreiding meer mogelijk met microSD kaartjes, maar aan het begin meer betalen voor meer opslag.

Terugkeer microSD bij Galaxy S7

Volgens nieuwe geruchten zou Samsung weer overwegen (of zelfs al besloten hebben) om de microSD kaart slot weer terug te laten keren bij de Galaxy S7. In dat geval kan je dan na een tijdje zelf bepalen of je meer opslag nodig zal hebben voor je nieuwe telefoon, in plaats van dat je dat al aan het begin moet weten. Of de batterij ook weer verwisselbaar zal zijn (was bij de Galaxy S6 verassend genoeg niet mogelijk), is nog niet duidelijk.

Over de Galaxy S7

Er is ondertussen al het een en het ander bekend over de nieuwe Galaxy S7 van Samsung. Zo zou er een normale versie (5,2 inch) verschijnen, en een grotere (5,7 inch) Edge versie. Qua specificaties zou de processor een Exynos 8-versie of een Snapdragon 820 gaan worden, afhankelijk van het land waarin je hem koopt. De Snapdragon versie zal waarschijnlijk in Nederland verkocht gaan worden. Daarnaast is er nog ruimte voor 4 GB RAM, een 20 megapixel camera en een USB Type-C connector (waardoor je de kabel op twee manieren er in kan steken).

Over de release van de Galaxy S7 is er nog wel wat onenigheid. Zo wordt er gesproken van een aankondiging in januari, of een aankondiging in maart. De release zal in ieder geval vlak na de aankondiging plaatsvinden. Wat betreft de prijs kunnen we misschien wel een prijsdaling van zo’n tien procent verwachten ten opzichte van de adviesprijs in het begin bij de Galaxy S6. We zullen nog even geduld moeten hebben, het eerste kwartaal van 2016 zal er sowieso meer duidelijkheid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: