28/08/14 Geen snelheidslimiet meer voor klanten Vodafone

Klanten van Vodafone hebben nu nog een een maximum downloadsnelheid van 25 Mb/s of 50 Mb/s op het 4G-netwerk. Vanaf 1 september komt de begrenzer te vervallen en kan íedereen de maximumsnelheid halen.

Deze ligt theoretisch gezien op maar liefst 75 Mb/s. In de praktijk komt dit neer op een snelheid van 10 tot 25 Mb/s. Vodafone zal de komende maanden haar 4G+-netwerk uitrollen, waarmee de theoretische snelheid naar 200 Mb/s gaat. Daarmee zal je downloadsnelheid neerkomen op 50 tot 70 Mb/s: net zo snel, zo niet sneller, dan je internetverbinding thuis of op het werk.

4G+ (LTE Advanced) zal aan het einde van 2014 in ongeveer 50 steden in Nederland moeten werken. Overigens moet je toestel deze technologie wel kunnen ondersteunen. Onder andere de nieuwe smartphones van Samsung en de iPhone 6 zullen de nieuwe standaard ondersteunen. Op dit moment zijn er nog geen toestellen die 4G+ ondersteunen: de iPhone 5S en Galaxy S5 kunnen dus alleen met het 'gewone' 4G-netwerk overweg.

De limiet wordt voor alle klanten van Vodafone opgeheven, met maakt niet uit of je een abonnement hebt of een prepaid-beller bent. Volgens de provider worden de limieten opgeheven omdat er geen technische redenen waren om ze te blijven hanteren.

Bron: Vodafone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: