25/08/14 Geen Tizen en Windows Phone meer voor Huawei

De Chinese smartphone-maker Huawei heeft aangegeven geen heil te zien in Tizen en Windows Phone. Het richt haar pijlen op Android, aldus Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling bij Huawei.

Wel had Huawei liever meer keuzes gehad dan alleen Google's Android. Yu geeft aan dat Huawei geen Tizen-smartphones in de pijplijn heeft. Huawei verwacht dat het OS, dat soort Samsung en Intel wordt ontwikkeld, niet het succes van Android kan evenaren.

Dit geldt ook voor Windows Phone. Volgens Yu is het "eenvoudig een nieuw besturingssysteem te ontwerpen", maar de crux zit 'm in de ontwikkeling van het ecosysteem. Huawei heeft Windows Phone-toestellen gemakt, maar deze zijn niet winstgevend geweest.

Dat Android de enige optie is, baart Huawei wel zorgen. Het merk is daarmee zeer afhankelijk van techgigant Google. Wel geeft Yu aan dat de band met Google goed is.

Huawei timmert de laatste tijd in Europa erg goed aan de weg. Het merk is groot geworden door netwerkinfrastructuren aan te leggen voor providers. Nu zet het haar eigen merk in de smartphonewereld neer, en met succes. Smartphones als de Huawei Ascend P7 en G630 hebben een sterke prijs/kwaliteit verhouding. Inmiddels is Huawei na Samsung en Apple de grootste speler op de Nederlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: