04/03/15 Geen Windows Phone-smartphones voor Sony

Sony heeft aangegeven dat het voorlopig alleen smartphones en tablets met Android zal maken. Windows Phone laat het Japanse bedrijf voorlopig links liggen.

Een jaar terug overwoog Sony nog om telefoons met het systeem van Microsoft uit te brengen, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Volgens Stephen Sneeden, marketing manager bij Sony, is het onwaarschijnlijk dat dit zal gaan gebeuren.

Android geeft de fabrikant meer vrijheid – Sony kan haar eigen 'smaak' toevoegen bovenop Android. Dat is bij Windows Phone niet mogelijk. Ook zegt Sneeden dat Android de laaste tijd flink vooruit is gegaan en dat Sony geen reden ziet om te focussen op een ander besturingssysteem. Onder andere 'Android For Work' noemt hij als een goede toevoeging. Gebruikers kunnen daarmee verschillende omgevingen instellen om zakelijk en privé-gebruik te kunnen scheiden.

Tot slot gaf Sneeders aan dat Sony door zal gaan met het maken van goedkope smartphones. Wel zullen dit er minder worden dan voorheen. Sony Mobile zal zich verder voornamelijk focussen op de high-end toestelmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: