17/05/14 Goedkope Android telefoons van Huawei

In Nederland is Huawei nog vrij onbekend. Het Chinese telecombedrijf hoopt hier in de komende jaren verandering in te brengen door de smartphonemarkt te veroveren met goedkope Android telefoons.

Wie is Huawei?

Huawei is in 1987 opgericht. Dit Chinese telecombedrijf produceert apparatuur voor telecommunicatie en is daarmee één van de grootste bedrijven ter wereld. In het verleden richtten ze zich vooral op de zakelijke markt. Ze fabriceren onder andere complete netwerken. In Nederland levert Huawei hardware voor het 3g- en 4g-netwerk van KPN en T-Mobile. Sinds een aantal jaar richt Huawei zich ook op de consumentenmarkt. In Europa wil Huawei de smartphonemarkt betreden met onder andere goedkope Android telefoons. Een smartphone die zij uitbrachten in Nederland is de Huawei Ascend Y300, een smartphone met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Smartphonemarkt

Op de smartphonemarkt is Huawei nog niet erg bekend, maar hoopt het verschil te gaan maken door hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van telecommunicatie. Het Chinese bedrijf heeft grote ambities voor in Europa. Ze hopen binnen een aantal jaar te kunnen concurreren met Samsung en Apple, en een derde plaats te veroveren op de smartphonemakt van Europa. Om naamsbekendheid te krijgen wil het Chinese telecombedrijf een Nederlandse voetbalclub wil gaan sponsoren. Volgens geruchten wil Huawei een contract met Ajax aangaan. Huawei sponsorde al eerder Europese voetbalclubs zoals Atletico Madrid en Borussia Dortmund.

Of Huawei in de toekomst echt een grote rol gaat spelen in de Nederlandse smartphonemarkt is nog de vraag. Apple en Samsung produceren high-end smartphones, terwijl Huawei zich met name richt op de meer betaalbare low-end smartphones. De goedkope Android telefoons hebben zonder twijfel een goede prijs/kwaliteit verhouding, en zijn zeker het proberen meer dan waard.

Bekijk goedkope Android telefoons »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: