07/04/14 Goedkopere smartphones populair: iPhone verkoop stokt

Uit documenten die Apple vrijgaf tijdens de rechtszaak tegen Samsung blijkt dat de verkoop van iPhones stokt omdat de consumenten steeds grotere en goedkopere smartphones kopen.

De groei zit volgens Apple vooral in telefoons van minder dan 300 dollar (220 euro). Deze budget-telefoons zijn goed voor ongeveer 70 procent van de groei. Ook zijn toestellen met schermen groter dan 4 inch erg populair.

Dat zijn precies twee zaken die Apple de consumenten op dit moment niet kan bieden. De grootste iPhones hebben een scherm van 4 inch, en de goedkoopste iPhone (de 4S) kost nog ruim 300 euro.

Ook zijn providers niet meer zo happig op het voeren van iPhones wegens een onvriendelijk beleid van de Amerikaanse electronicamaker. Apple concludeert ook dat de concurrentie steeds betere hardware maakt, en goede ecosystemen (lees: Android) hebben opgezet.

De kans is aanwezig dat Apple twee nieuwe iPhones uit zal brengen: een met een scherm van 4,7 inch, en een met een scherm van 5,5 inch. Of deze toestellen werkelijk zullen worden is nog maar de vraag. Wel worden de geruchten over grotere iPhones steeds hardnekkiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: