30/04/14 ‘Google schrapt Nexus-lijn voor Android Silver-lijn’

Het gerucht gaat dat Google de stekker uit haar Nexus-programma wil halen. In plaats daarvan zou de zoekgigant zich willen richten op high-end toestellen.

Deze toestellen vallen onder het project 'Android Silver'. De telefoons zouden alsnog worden ontwikkeld door andere smartphone-makers, net als met de Nexus-telefoons, maar Google krijgt daarin meer inspraak.

Fabrikanten als LG en Motorola zouden de telefoons produceren. Google helpt hen vervolgens met de marketing en ontwikkeling, en wil daarvoor meer controle over de software. Zo worden onnodige applicaties geweerd en updates moeten snel worden uitgerold.

Google wil daarmee een consistente Android-ervaring geven die op elke Android Silver-smartphone gelijk is. Ook zou Google met dit project de machtspositie van Samsung willen ondermijnen. Samsung domineert de Android-markt en heeft daarmee een sterke positie verkregen, ook richting Google.

De eerste Android Silver-toestellen zouden in 2015 uit moeten komen. Op dit moment is het niet duidelijk of Google ook midrange-telefoons in de planning heeft staan. Qua prijs zouden de Silver-toestellen op een vergelijkbaar niveau als bijvoorbeeld de HTC One M8 en Samsung Galaxy S5 komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: