28/10/14 Google: ‘smartphone met groot scherm went snel’

De nieuwe Motorola Nexus 6 is Google's eerste echte 'phablet', een smartphone met een gigantisch scherm van 6 inch. Volgens Google went zo'n scherm snel.

Veel consumenten zijn huiverig om van een smartphone met gemiddeld schermformaat (4 – 5 inch) over te stappen naar een nog groter formaat. Volgens Brian Rakowski, topman in het Android-team van Google, wennen veel mensen echter snel aan een groter scherm en willen daarna niet meet terug.

Volgens Rakowski wil de helft van de mensen die een week lang een smartphone als de Nexus 6 gebruiken geen smartphone met een kleiner scherm meer. Ze zijn van het grote formaat gaan houden. Wil je per se een kleinere telefoon met een goede prijs/kwaliteit verhouding, dan is de Nexus 5 (met een scherm van 4,95 inch) een goede optie.

Bij Budger begrijpen we Rakowski – het is inderdaad lastig om van bijvoorbeeld een iPhone 6 terug te gaan naar een eerdere, kleinere generatie. Wel is de Nexus 6 een van de allergrootste smartphones op de markt, en spreekt dit een slechts een deel van de markt aan. Het toestel is namelijk nog groter dan de Galaxy Note 4 van Samsung, wat voor veel consumenten een max is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: