03/10/14 ‘Google werkt aan concurrent WhatsApp’

Volgens geruchten werkt Google aan een concurrent voor de populaire messaging-app WhatsApp. De app zou geen Google-login vereisen.

Dat weet een Indiase krant te melden. Het is overigens niet bekend of Google aan een aangepaste versie van Hangouts werkt, of iets compleets nieuws. Volgens de krant richt Google zich met de app op opkomende landen zoals India en Brazilië. In deze landen komen de aankomende jaren honderden miljoen en mensen online en daar wil Google de vruchten van plukken.

Hoe Google de app precies wil laten werken zonder Google-login is nog niet duidelijke. WhatsApp koppelt een gebruiker aan een telefoonnummer, concurrent Telegram werkt op eenzelfde manier.

De nieuwe app zou voor 2015 op de planning staan. Qua ontwikkeling zit de app nog in de beginfase – het is dus mogelijk dat de app uiteindelijk niet op de markt komt.

In India is WhatsApp ongelofelijk populair. Daarbij is de app binnenkort eigendom van Facebook, een van Google's aartsvijanden. In andere Aziatische landen zijn andere chat-apps populairder, zoals Line en Kakaotalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: