28/04/16 Google zet Nexus 6P tijdelijk in de ‘uitverkoop’

In haar Nexus-lijn voert zoekmachinegigant Google voor de komende weken enkele flinke prijsverlagingen door. Dit geldt met name voor de Google Nexus 6P, het huidige highend-toestel, maar ook de prijs van de Google Nexus 5X gaat omlaag tot vrijdag 6 mei 2016.

Flinke slok op een borrel

In haar online winkel heeft Google de prijs van de Nexus 6P, die voor het bedrijf deze keer wordt geproduceerd door het Chinese Huawei, met bijna 25 procent omlaag gehaald. De uit de kluiten gewassen highend-smartphone wordt geleverd met een 5,7 inch Quad HD-scherm en een nog altijd bloedsnelle Qualcomm Snapdragon 810-processor met 4 GB werkgeheugen, waarbij de editie met 32 GB intern opslaggeheugen verkocht wordt voor 649 euro. Deze daalt nu tijdelijk naar 499 euro. De Nexus 6P 64 GB ging eerst over de toonbank voor 699 euro, nu investeert de consument echter nog ‘maar’ 549 euro. De Nexus 6P 128 GB mag nu van eigenaar wisselen voor 649 euro. Hiermee komen de verkoopprijzen min of meer op hetzelfde niveau te liggen als gerenommeerde webshops vragen voor de ruim beschikbare smartphone.

Ook de Nexus 5X een stuk goedkoper

Niet alleen de prijs van de Google Nexus 6P gaat omlaag, ook die van het vorige topmodel wordt naar beneden bijgesteld. De LG Nexus 5X is vanaf nu 80 euro goedkoper in de webwinkel te vinden. Op dit moment kunt u bij Google zelf de telefoon bestellen voor prijzen vanaf 429 euro bestellen, inclusief verzendkosten. De prijzen van dit midrange-toestel met zijn 5,2 inch grote Full HD-scherm, gemaakt door LG sinds oktober 2015, komen bij webshops onder de streep echter nog lager uit: mocht u nog meer geld willen besparen en nu een nieuw toestel aan willen schaffen, dan vindt u de telefoon al voor op de online markt voor prijzen van circa 300 euro. Het topmodel van de een-na-laatste generatie zal echter in de praktijk niets onderdoen voor de iets nieuwere Google Nexus 6P, maar scheelt u wel flink in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: